Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf

Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Haluk Berkmen tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN...

Yazar: Haluk Berkmen

Kitap Özeti:

[Kuantum Bilgeligi ve Tasavvuf] adlı eser, modern fizik ile tasavvufi düşünce arasındaki olası kesişim noktalarını irdeleyen bir çalışma olarak öne çıkıyor. Kitap, kuantum mekaniğinin temel kavramlarını—belirsizlik ilkesi, dalga-parçacık ikiliği, gözlemcinin rolü gibi—tasavvufi geleneklerin anahtarlamalarıyla yan yana getirerek disiplinlerarası bir okuma sunuyor. Bu tür bir girişim, hem bilim tarihi hem de mistik düşünce geleneği açısından ilgi çekici bir zemin oluşturuyor; zira her iki alan da insanın evreni kavrama biçimini sorguluyor.

Yazarın Anlatımı​

Mevcut künye bilgileri yazar hakkında detay vermediğinden, anlatım üslubuna ilişkin kesin bir değerlendirme yapmak güç. Ancak kitap adı ve içerik yönelimi göz önünde bulundurulduğunda, eserin didaktik ve açıklayıcı bir dil benimsemesi beklenebilir. Kuantum fiziğinin teknik ayrıntılarını okur için erişilebilir kılarken, tasavvufi kavramları da aynı sadelikle aktarması olasıdır. Eğer yazar akademik birikimi olan bir isimse, bu dengeyi sağlamakta başarılı olabilir; ancak konuyu yüzeysel bir şekilde ele alan bir yaklaşım varsa, hem fizik hem de tasavvuf meraklılarını tam anlamıyla tatmin etmeyebilir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Eser, kurgu dışı bir çalışma olarak kategorize edilmeli. Popüler bilim kitapları ile tasavvufi eserler arasında konumlanan bu tür çalışmalar, genellikle bölüm bölüm ilerleyen, kavramları açıklayan ve aralarında bağlantılar kuran bir yapı izler. Kitabın hedef kitlesi, fizik veya tasavvuf alanlarında derin uzmanlığı olmayan ancak her iki disipline de merak duyan okurlardır. Bu durumda metnin pedagojik bir düzen içinde sunulması, karmaşık fikirlerin anlaşılır bir çerçeveye oturtulması beklenir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Okur, bu kitaptan iki farklı düşünce geleneğinin birbirine nasıl yaklaşabileceğine dair bir farkındalıkla ayrılabilir. Kuantum fiziğinin sunduğu belirsizlik ve olasılık iklimi, tasavvufun vahdet-i vücut anlayışıyla yan yana konulduğunda, alışılmış düalist düşünce biçimlerinin ötesinde bir kavramsal alan açılabilir. Öte yandan, iki alanın terminolojik ve metodolojik farklılıkları göz ardı edilmeden ele alınmalıdır; aksi halde indirgemeci veya yüzeysel bir yaklaşım riski doğabilir. Bilimsel titizlik ile tasavvufi sezgi arasındaki gerilim, okura eleştirel bir bakış açısı da kazandırabilir.

Genel Değerlendirme​

Kuantum Bilgeligi ve Tasavvuf, bilimsel ve manevi düşünceyi bir araya getirme niyeti taşıyan birçok çalışmadan biri olarak değerlendirilmelidir. İçerik bilgisi sınırlı olduğundan, eserin bu niyeti ne ölçüde gerçekleştirdiği hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değildir. Yine de başlık ve konu seçimi, günümüz okuruna hitap edebilecek bir boşluğu doldurma amacını yansıtıyor. Bu tür çalışmaların başarısı, hem fiziksel gerçekliğin hem de bilinç ve varoluş meselesinin derinliğine saygı göstermesine bağlıdır. Kitabın bu dengeyi ne ölçüde koruduğunu anlamak için içeriğe doğrudan bakmak gerekir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Haluk Berkmen
  3. ISBN

9786051032993
  4. Yayıncı

Aura Kitapları
  5. Yayın tarihi

2015
  6. Sayfa sayısı