Ortaçağ'da Yüksek Öğretim

Ortaçağ'da Yüksek Öğretim PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. George Makdisi tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN...

Yazar: George Makdisi

Kitap Özeti:

Bu eser, İslam medeniyetinin başlıca eğitim kurumu olan "medrese" hakkında kaleme alınmış en önemli araştırmalardan birisidir. Medrese ile medrese öncesinde ve medrese dışında gelişen diğer eğitim kurumları arasındaki farklılık ve ilişkileri güçlü bir üslupla ortaya koyan eserin bir diğer özgün yanı, medrese kurumunu, bu kurumun tarihi ile vazgeçilmez bağları olan fıkıh ve kelam mezhepleri tarihiyle birlikte ele almış olmasıdır.

Bu yönüyle, aynı zamanda "mezhep" konusuna da farklı bir açıdan ışık tutmakta, mezheplerin teşekkül döneminde fıkıh eğitiminin niteliği ve taşıdığı önemi ortaya koymakta, böylelikle genel anlamda İslam hukuk tarihinin, özellikle de mezhepler arası ilişkilerin daha iyi anlaşılmasına çok önemli bir katkı sağlamaktadır. Kitap ayrıca, medrese-vakıf ilişkisini ele aldığı bölümüyle, vakıf konusunda özellikle fetva kitaplarına dayanan önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

George Makdisi
  3. ISBN

9789758740963
  4. Yayıncı

GAYE KİTABEVİ DAĞITIM
  5. Yayın tarihi

06.04.2004
  6. Sayfa sayısı